Latvijas Ostu asociācija: Saeimas komisija neļauj sasteigt nepārdomātus Ostu likuma grozījumus

Šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē skatīja Amerikas tirdzniecības palātas Latvijā un Baltijas Asociācijas – Transports un Loģistika piedāvātos grozījumus likumā „Par ostām.”

Uzklausot visu pušu argumentus, komisija nolēma, ka pagaidām likuma atvēršanai nav pamata, bet darba grupa Satiksmes ministrijas pakļautībā turpinās šī jautājuma izvērtēšanu.

Savus priekšlikumus grozījumiem likumā „Par ostām” LR Saeimai iesniedza divas organizācijas - Amerikas tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) un Baltijas Asociācija – Transports un Loģistika (BATL).

Komisijas sēdē viedokli par priekšlikumiem likuma grozījumiem izteica Latvijas Ostu asociācija, Ārvalstu investīciju padome Latvijā (ĀIPL), ATPL, kā arī atsevišķu termināļu pārstāvji.

Komisija nolēma pagaidām likumu grozīšanai neatvērt, bet Satiksmes ministrijas pakļautībā izveidot darba grupu, kas līdz šī gada 1.aprīlim izvērtētu esošo situāciju un, iespējams, sniegtu priekšlikumus grozījumiem.

Latvijas Ostu asociācija ir gandarīta par Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lēmumu, kā arī par to, ka darba grupa strādās Satiksmes ministrijas pakļautībā, kas, cerams, rezultātā ļaus izvairīties no tik svarīga tautsaimnieciska jautājuma pārliekas politizēšanas un atsevišķu interešu lobēšanas. Latvijas ostu asociācija ir gatava konstruktīvam tālākam darbam, lai sadarbībā ar citiem nozares ekspertiem atrastu labāko variantu, kā Latvijas ostu un tās uzņēmēju darbu padarītu vēl veiksmīgāku.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais