Dālderis: Par divu teātru direktoru darbību ir sākta dienesta pārbaude

Ir sākta dienesta pārbaude saistībā ar divu lielāko Latvijas teātru direktoru iespējamu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā,- šorīt intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni un Dailes teātra direktoru Aivaru Līni tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, turklāt Līnim piemērots arī aizdomās turamā statuss vēl vienā kriminālprocesā - par 21 000 latu izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā administratīvais asistents.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rubenis un Līnis par konsultācijām viens otram maksājuši 2000 latu.

"Brīdī, kad ir šāda aizdomu ēna, ir jārīkojas, lai neciestu iedzīvotāji un teātra apmeklētāji," sacīja Dalderis.

Ministrs pauda cerību, ka šis starpgadījums "nebūs pliķis teātra videi".

Kā ziņots, Dālderis (TP), šonedēļ tiekoties ar Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputātiem, atzinis, ka jau tuvākajā laikā viņam var nākties meklēt jaunus direktorus minētajiem diviem teātriem.

Pārrunājot situāciju, kādā nonākuši abi minētie teātri, kuru vadītājiem ir uzrādītas apsūdzības, Dālderis norādījis, ka situācija ir ļoti sarežģīta, - atrast profesionālus vadītājus diviem teātriem var būt ļoti sarežģīti.

Kultūras ministrs apgalvojis, ka viņam par notikušajiem pārkāpumiem abu teātra direktoru darbībā neesot pilnas informācijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.