Latvija "Facebook" tīklā piesaista ar maizes krāsni

© facebook.com

Lietuvai – nacionālais karogs, Igaunijai – valsts kontūras nacionālajās krāsās, bet Latvijai – uz dzeltena fona zilas krāsas josla ar uzrakstu Latvia, kas atgādina alus pudeles etiķeti vai kādas pārtikas preces etiķeti.

Tā Latvijas zīmolu, kas iepazīstina ar oficiālo Latvijas lapu Facebook, vērtē sociālā tīkla lietotāji. Tomēr atšķirībā no citu valstu oficiālajām lapām Latvija izceļas ar interaktivitāti, piemēram, dodot iespēju sociālo tīklu lietotājiem virtuālā krāsnī iemest koka pagali, lai kurtos uguns maizes cepšanai.

Arī Latvija beidzot uzsākusi komunikāciju sociālajā tīklā Facebook, pievienojoties vairāk nekā 800 miljoniem tā lietotāju visā pasaulē. Latvijas mērķis ir līdz gada beigām piesaistīt 100 000 sekotāju, vairojot Latvijas atpazīstamību pasaulē. Oficiālo Latvijas lapu Facebook un tās saturu veidos Latvijas institūts un Valsts kanceleja sadarbībā ar reklāmas aģentūru Leo Burnett Riga, kas 2011. gada beigās uzvarēja radošajā konkursā. Lapas saturu uzraudzīs Latvijas institūta izveidota Konsultatīvā padome, kurā darbojas ministriju un valsts iestāžu pārstāvji un nozares eksperti. Valsts budžeta finansējums šim projektam nav paredzēts, tādēļ radošo risinājumu izstrādei tiks piesaistīti sadarbības partneri, kuri ieinteresēti pozitīva Latvijas tēla veidošanā. «Latvijas oficiālā lapa ļauj mums lepoties ar valsts veiksmes stāstiem, unikāliem notikumiem sabiedriskajā un politiskajā dzīvē, inovatīviem uzņēmumiem un notikumiem kultūras un sporta jomā,» spriež Latvijas institūta direktore Karina Pētersone.

Latvijas zīmolu papildina sauklis If you like Latvia, Latvia likes you (tulkojumā no angļu valodas – Ja tev patīk Latvija, Latvijai patīc tu). Lapas veidotāji sola, ka tajā būs iespēja piedalīties interesantās aktivitātēs, jau tagad ikviens var piedalīties īstas latviešu maizes krāsns kurināšanā, piemetot pa malkas pagalei. Kad krāsns būs pietiekami karsta, tajā tiks uzcepti maizes klaipi, kurus nosūtīs tiem Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem, kuri būs piedalījušies akcijā. Interesanti veidota ir Latvijas anatomija, īsi pastāstot, kas ir Latvijas mati (krievi), pleci (igauņi un lietuvieši) vai sirds (latvieši) un citi.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais