Baltijas valstu karavīri apgūs civilmilitārās sadarbības pamatprincipus

Šodien Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sāksies ceturtais Baltijas valstu bruņoto spēku civilmilitārās sadarbības (CIMIC) funkcionālo speciālistu kurss.

Tajā piedalīsies 18 dalībnieki no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Latviju šajā kursā pārstāv seši dalībnieki - gan profesionālā militārā dienesta karavīri, gan zemessargi.

Kursa dalībnieki apgūs civilmilitārās sadarbības pamatprincipus un funkcionālo speciālistu lomu sadarbības veidošanā, teorētiskās zināšanas nostiprinot vairākos praktiskos vingrinājumos, informēja Nacionālo bruņoto spēku komandiera personīgā štāba Preses daļā.

Kursā iegūtās zināšanas veicinās ciešāku civilmilitārās sadarbības dibināšanu un uzturēšanu ar vietējām civilās pārvaldes institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, kā arī starptautiskajām iestādēm, organizācijām un amatpersonām NATO vadītajās operācijās.

Ar šo projektu Latvija turpina civilmilitārās sadarbības funkcionālo speciālistu sagatavošanu, lai viņi būtu gatavi piedalīties NATO vadītajās operācijās, veicot vietējo speciālistu konsultēšanu valsts un pašvaldību attīstības, medicīniskās aprūpes, infrastruktūras un kultūras atjaunošanas jautājumos.

Kurss noslēgsies 1.novembrī. Plānots, ka nākamais kurss notiks 2010.gadā Lietuvā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.