Baltijas valstu zemkopības ministri spriedīs par vienlīdzīgu lauksaimniecības politiku

Pirmdien, 30. janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma Rīgā tiksies ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Kazi Starkēviču (Kazys Starkevičius) un Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru Valdoru Sēderu (Helir-Valdor Seeder), lai pārrunātu Baltijas valstu kopīgo nostāju par nepieciešamību ieviest godīgu un taisnīgu Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) attiecībā uz visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem pēc 2013. gada.

Pirmdien zemkopības ministre tiksies arī ar Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputātēm Meiridu Makginesu (Mairead McGuinness) un Sandru Kalnieti, lai skaidrotu situāciju, ka vienlīdzīgas konkurences nodrošināšanas ES dalībvalstu lauksaimniekiem pamatā ir godīga KLP un taisnīgs tiešo maksājumu sadalījums, sākot ar 2014. gadu.

Par šiem pašiem jautājumiem tiks diskutēts arī triju Baltijas valstu zemkopības ministru un EP deputāšu tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Plānots, ka pirmdien zemkopības ministre Laimdota Straujuma ar EP Lauksaimniecība un lauku attīstība komitejas deputātēm Meiridu Makginesu un Sandru Kalnieti apmeklēs zemnieku saimniecību „Kalndunduri” Krimuldas pagastā. Saimniecības apmeklējuma laikā paredzēta arī tikšanās ar Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem, lai nepastarpināti uz vietas lauksaimnieciskās ražošanas saimniecībā iepazīstinātu EP deputātes ar situāciju Latvijas laukos. Saimniecība „Kalndunduri” nodarbojas ar piena lopkopību – realizē pienu, ataudzējamās teles un jaunlopus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.