Repše Vaškevičam piedāvās eksperta vietu Finanšu ministrijā

VID darbiniekam Vladimiram Vaškevičam visticamāk tiks piedāvāts vecākā eksperta amats Finanšu ministrijā, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" uzsvēra finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Repše arī neizslēdz, ka Vaškevičs no piedāvātā amata atteiksies.

Finanšu ministrs Vaškeviču nodēvēja par spējīgu un talantīgu ierēdni, kuru ir nepieciešams distancēt no VID funkcijām, bet kura prasmes un pieredze varētu tikt izmantota nodokļu administrēšanas jomā Finanšu ministrijā.

Rotācija jau skārusi VID Finanšu policijas pārvaldes direktoru Jāni Kaluginu, kura vietā nonācis līdzšinējais VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis, kurš 2003. un 2004.gadā jau bija Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks.

VID amatpersonu rotācija tiek veikta nevis, lai kādu sodītu, bet gan, lai uzlabotu dienesta darba organizāciju, apgalvoja politiķis. Kā ziņots, 27.oktobrī tika pieņemts lēmums veikt augstu VID amatpersonu rotāciju.

Savukārt jautāts, vai pēc disciplinārlietas izskatīšanas viņš būtu gatavs sadarboties ar Jakānu kā VID vadītāju. Politiķis uzsvēra, ka viņam nav izprotami iemesli, kāpēc Jakāns izvēlējies īstenot atsevišķas darbības, tomēr, Repšes skatījumā, atstādinātā VID ģenerāldirektora attieksme un īstenotā rīcība patlaban neļauj runāt par konstruktīvas sadarbības iespējām.

Pēc ministra domām, VID jāveicina apkalpošanas serviss, kas būtu orientēts uz klientu, nodrošinot pilnvērtīgākas konsultācijas nodokļu maksātājiem un strādājot piecas darba dienas nedēļā, jo valdība ir nākusi pretī VID vadībai un piešķīrusi dienesta darbības nodrošināšanai papildu piecus miljonus latu, lai tādējādi uzlabotu arī nodokļu iekasēšanas rādītājus.

Svarīgākais