Latvijas Zaļā partija panākusi Latvijai pasaules atzinību vides aizsardzības jomā

Latvija ir ne tikai otrā zaļākā valsts pasaulē, bet ieņem pirmo vietu vides aizsardzības attīstības jomā, kas nepārprotami ir Latvijas Zaļās partijas un tās ministru nopelns, norādīts partijas paziņojumā

Šodien klajā nākuši Jēlas un Kolumbijas universitāšu pētījuma rezultāti par zaļāko valsti pasaulē, kur 123 valstu konkurencē Latvija ieņēmusi augsto otro vietu, aiz sevis atstājot tādas lielvalstis kā Norvēģija, Francija, Lielbritānija un Zviedrija.

Kā papildinājumu zinātnieki šogad piedāvā arī pētījumu, kas atklāj, kā laika periodā no 2000. gada līdz 2010. gadam valstis soli pa solim ir risinājušas vides aizsardzības jautājumus. Šajā mērījumā Latvija ir pirmajā vietā. Šis laiks tieši sasaucas ar periodu, kad Vides ministrs un vēlāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs bija LZP līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

"Lūk, reāls pierādījums, ka Zaļie var! Pētījuma rezultāti lieliski parāda Latvijas Zaļās partijas rīcībspēju un raksturīgākās īpašības - mums ir pārliecība, mēs ejam un darām. Varbūt ne tik skaļi, lai visa valsts par to zinātu, bet ar lozungiem jau arī neviens paēdis nebūs, turklāt cēliem darbiem nevajag skatuvi, jo tos pamana tāpat. Augstais, starptautiskais novērtējums ir nepārprotams apliecinājums, ka bijām uzņēmuši pareizo kursu un vajadzīgo tempu vides jautājumu risināšanā.

Atļaušos atgādināt, ka šis nav tikai 10 gadu nopelns vien, jo viens no LZP dibinātājiem un vēlāk arī Latvijas premjerministriem Indulis Emsis vienlaicīgi ar Latvijas neatkarīgas atgūšanu aizsāka vides politikas vadības izstrādi un radīja nepieciešamos politiskos instrumentus tās realizācijai, sākotnēji kā Dabas aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks, pēcāk Augstākās padomes ievēlēts Vides aizsardzības komitejas priekšsēdētājs un tad arī valsts ministrs vairākās valdībās.

Savukārt Raimonds Vējonis kā zaļais vides ministrs, laika gaitā pielāgojot ekonomiskajai situācijai un vajadzībām, un pašaizliedzīgi strādājot valsts labā, šo politiku ir realizējis, un, lūk, arī rezultāts - pirmā vieta pasaulē!" ar lepnumu atzīst LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Starptautiskie eksperti atzīst, ka Latvija pēdējos gados ir ieguldījusi lielu enerģiju, īstenojot dažādas vides iniciatīvas, piemēram, nelietojot ogles enerģijas ražošanā un aktīvi atjaunojot mežus, kā arī rūpējoties, par atjaunojamās enerģijas iegūšanas un lietošanas popularizēšanu.

Latvijas Zaļā partija jaunajam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram novēl turpināt Zaļo laikā aizsākto un turēt tempu, jo skaidri redzams, ka tas ir pareizais virziens. Ceram, ka pēc diviem gadiem, kad tiks publicēti nākamie pētījuma rezultāti, Latvija jau varēs lepoties ar Pasaules zaļākās valsts titulu!

Svarīgākais