78 procenti iedzīvotāju ir informēti par elektronisko ID karšu izmantošanas iespējām

© PMLP

Latvijā ir nolemts ieviest elektroniskās identifikācijas kartes. 78% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir kopumā informēti par elektronisko identifikācijas karšu izmantošanas iespējām (65% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atzīst, ka ir dzirdējuši kaut ko par elektronisko indentifikācijas karšu izmantošanas iespējām un 13% iedzīvotāju norādījuši, ka ir labi informēti par šo jautājumu).

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, janvārī veiktais pētījums.

Piektā daļa (21%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav interesējušies un nav neko dzirdējuši par elektronisko identifikācijas karšu izmantošanas iespējām.

1% respondentu nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Puse (50%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem plāno iegūt savā īpašumā elektronisko identifikācijas karti (14% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju plāno noteikti iegūt savā īpašumā elektronisko identifikācijas karti, savukārt 36% - drīzāk plāno iegūt savā īpašumā šo karti).

Ceturtdaļa (26%) ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem neplāno savā īpašumā iegūt elektronisko indentifikācijas karti (20% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju apgalvo, ka drīzāk neplāno savā īpašumā iegūt šo karti, savukārt 6% - noteikti neplāno iegūt savā īpašumā elektronisko identifikācijas karti).

Salīdzinoši lielam skaitam - ceturtdaļai (24%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2012.gada 17. līdz 19.janvārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Svarīgākais