Tiesa atļauj slēgt līgumu par jauno pasažieru vilcienu iepirkumu

Administratīvā rajona tiesa šodien deva zaļo gaismu vērienīgajam jauno pasažieru vilcienu iepirkumam. Turpat 430 miljonu latu vērto līgumu akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" ar konkursa uzvarētāju - Spānijas kompāniju CAF varētu noslēgt tuvākajās dienās, ziņo Latvijas Radio.

Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds žurnālistiem apliecināja, ka nav vairs šķēršļu, kas varētu aizkavēt jauno vagonu būvēšanu un Eiropas Savienības naudas saņemšanu.

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi Šveices uzņēmuma "Stadler" lūgumu apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja lēmumu līdz brīdim, kamēr tiesā pēc būtības nebūs izskatīta sūdzība par vērienīgo iepirkumu. "Stadler", kā zināms, uzskata, ka konkurents uzvarējis negodīgā cīņā. Administratīvā rajona tiesa iesniegumu par pagaidu noregulējumu skatīja slēgtā tiesas sēdē un visas ieinteresētās puses lēmumu gaidīja ar lielu nepacietību. "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds pats personīgi devās uz tiesu trešdienas vēlā pēcpusdienā, lai uzzinātu lēmumu.

"Stadler" Administratīvās rajona tiesas lēmumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā. Uzņēmuma pārstāvis Oskars Fīrmanis pagaidām vēl nevar sniegt konkrētu atbildi, vai "Stadler"turpinās cīnīties par pagaidu noregulējumu lietā.

"Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds žurnālistiem apliecināja, ka nav vairs šķēršļu, kas varētu aizkavēt jauno vagonu būvēšanu un Eiropas Savienības naudas saņemšanu. Turpat 430 miljoni latu vērto līgumu ar Spānijas kompāniju varētu noslēgt tuvākajās dienās. To vairs nevarot apturēt "Stadler" lēmums pārsūdzēt tiesas lēmumu. Valdība otrdien vienojās, ka neiebilst pret līguma slēgšanu, ja tiek ievēroti vairāki nosacījumi un tiesa dod zaļo gaismu.

"Pasažieru vilciena" iepirkums paredz līdz 2015. gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Vilcieni tiks būvēti tepat Latvijā "Rīgas vagonbūves rūpnīcā".

Pagaidām vēl nav noteikts datums, kad tiesa varētu skatīt "Stadler" sūdzību par negodīgo konkursu pēc būtības. Amatpersonas atturas prognozēt tālāko notikumu gaitu, uzsverot, ka gluži kā caur adatas aci izlīsts, lai nepazaudētu Eiropas Savienības finansējumu.

Svarīgākais