Likvidēs VID teritoriālās iestādes

Saskaņā ar 12.jūnijā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu" 1.novembrī beigs pastāvēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) teritoriālās iestādes, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas daļā.

Lai nodrošinātu VID funkciju izpildes nepārtrauktību un minētā likuma normu ievērošanu, ar 1.novembri VID tiks izveidotas struktūrvienības, kas pārņems likvidēto VID teritoriālo iestāžu funkcijas un resursus. Jaunizveidotās struktūrvienības darbosies līdz brīdim, kad būs pilnībā pabeigta VID teritoriālo iestāžu funkciju centralizēšana.

No 1.novembra, pārņemot likvidēto VID teritoriālo iestāžu funkcijas, uzdevumus, lietas un personāla resursus, saskaņā ar 2009.gada 28.oktobra VID ģenerāldirektora vietas izpildītājas Nelijas Jezdakovas rīkojumu tiks izveidotas sešas struktūrvienības, kas būs tieši pakļautas iestādes ģenerāldirektoram, - Rīgas nodokļu administrācija, pārņemot Rīgas reģionālās iestādes funkcijas, Rīgas muitas administrācija, pārņemot Rīgas muitas reģionālās iestādes funkcijas, Kurzemes nodokļu un muitas administrācija, pārņemot Kurzemes reģionālās iestādes funkcijas, Latgales nodokļu un muitas administrācija, pārņemot Latgales reģionālās iestādes funkcijas, Vidzemes nodokļu un muitas administrācija, pārņemot Vidzemes reģionālās iestādes funkcijas, un Zemgales nodokļu un muitas administrācija, pārņemot Zemgales reģionālās iestādes funkcijas.

Minētās strukturālās izmaiņas neietekmēs klientu apkalpošanu un pakalpojumu saņemšanu VID nodaļās un muitas kontroles punktos, proti, visas VID nodaļas un muitas kontroles punkti arī pēc 1.novembra turpinās darbu un sniegs pakalpojumos kā līdz šim, norāda VID.

Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu" līdz ar VID teritoriālo iestāžu likvidēšanu mainīsies VID lēmumu pārsūdzēšanas kārtība - no divpakāpju uz vienpakāpes, proti, ar 1.novembri VID amatpersonu pieņemtos lēmumus varēs apstrīdēt iestādes ģenerāldirektoram, nevis kā agrāk - sākotnēji teritoriālās iestādes direktoram un pēc tam iestādes ģenerāldirektoram. Informācija par pārsūdzēšanas kārtību nodokļu maksātājiem tiks norādīta arī VID pieņemtajos lēmumos.

Svarīgākais