Glābj ledū ielūzušus suņus

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51 izsaukumu. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 14 glābšanas darbi. Tāpat aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem.

Sestdien no rīta, plkst. 07:21, VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendē suns ir ielūzis ledū. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nokļuva pie dīķī ielūzušā suņa un viņu nogādāja krastā. Neilgi pēc tam, plkst. 12:58, VUGD saņēma informāciju, ka Ventspilī, Lielajā prospektā, grāvī ledū ir ielūzis suns. Ugunsdzēsēji glābēji suni no grāvja izcēla un atdeva saimniekam. Svētdien, plkst. 14:41, VUGD saņēma informāciju, ka Siguldā, upē Gauja, atrodas suns. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nokļuva pie suņa, iecēla laivā, ietina segā un nogādāja pie saimnieka.

Svētdienas rītā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Rīgas, Malnavas ielas, kur suns, lecot pāri žogam bija tajā ieķēries. Ugunsdzēsēji glābēji suni atbrīvoja.

Svētdien, plkst. 10:51, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Kalkūnes pagastā cilvēks atrodas akā un saviem spēkiem nevar no tās izkļūt ārā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka akā 15 metru dziļumā atrodas 34 gadus vecs vīrietis, kuram ir aptrūcies gaiss un viņš saviem spēkiem vairs nevar izkļūt ārā. Ar virves palīdzību ugunsdzēsējs glābējs nokļuva pie vīrieša un izvilka viņu ārā.

Svarīgākais