Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ātruma pārkāpējus kontrolē vērīgāk

© F64 Photo Agency

Ātruma pārkāpumus uz Latvijas ceļiem kontrolē 15 jauni fotoradari, informē Valsts policijas (VP) pārstāve Lita Juberte. Pēc jauno radaru uzstādīšanas patlaban kopumā darbojas jau 34 radari.

Līdz šim strādāja 19 pārvietojami fotoradari, no kuriem 15 bija izvietoti dažādās vietās Rīgas reģionā, bet Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales reģionā - katrā pa vienam. Stacionārie fotoradari vēl nevienā Latvijas vietā nav sākuši darboties.

Pirmajā darbības mēnesī - laikā no 2011. gada 21.novembra līdz 23. decembrim - 15 jaunie pārvietojamie fotoradari fiksējuši 4663 ātruma pārkāpumus, par kuriem uzlikta soda nauda 84 845 latu apmērā, iepriekš informēja L. Juberte.

Tādējādi viens fotoradars dienā fiksējis vidēji 145,7 pārkāpumus, par kuriem uzliktā soda nauda veido 2651 latu.

Šonedēļ par fotoradaru efektivitāti paredzēts diskutēt Saeimas Aizardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kur uzaicināts arī autožurnālists Pauls Timrots. Auto eksperts vairakkārt asi kritizējis fotoradaru izvietojumu, norādot, ka tie neatrodas tā dēvētajos melnajos punktos. Atbildīgās Saeimas komisijas deputāti vēlas uzzināt, kāda bijusi situācija uz valsts ceļiem pērnajā gadā un, vai problēmu risināšanai nepieciešamas likumu izmaiņas. VP uzdevums būs arī informēt, kā sokas ar līguma izpildi par stacionāro radaru ieviešanu, kuru nozīme vairāk būs preventīva.