Tiesa piešķir "Putnu fabrika Ķekava" tiesisko aizsardzību

Rīgas rajona tiesa šodien nolēmusi piešķirt tiesisko aizsardzību A/S "Putnu fabrika Ķekava", lai novērstu uzņēmuma maksātnespēju. Tāpat tiesa ir apstiprinājusi A/S "Putnu fabrika Ķekava" izstrādāto tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu.

Pieņemtais tiesas lēmums un visu kreditoru atbalsts A/S "Putnu fabrika Ķekava" izstrādātajam TAP dod iespēju turpināt uzņēmuma darbību, veikt nodokļu un nodevu nomaksu, kā arī segt izveidojušos kredītsaistību maksājumus. Uzņēmuma izpilddirektors Aldis Škutāns uzsver: "Šodien paziņotais tiesas lēmums Ķekavai ir apstiprinājums, ka spējam turpināt uzņēmumā vadīt jau aizsāktās pārmaiņas. Uzņēmumam un visai pārtikas ražošanas nozarei Latvijā šis ir būtisks lēmums. Mēs, turpinot darbu un kārtojot kredītsaistības, nepakļausim apdraudējumam sadarbības partnerus - turpināsies ikdienas darbs ar piegādātājiem, klientiem, strādāsim pie jauniem un pieprasītiem produktiem un uzņēmuma procesu pilnveidošanas. Ķekava stingri kontrolēs TAP pasākuma plāna realizāciju un, pateicoties uzņēmuma darbības efektivitātes palielināšanai un eksporta iespēju paplašināšanai, esam pārliecināti, ka uzņēmums šo plānu ne tikai veiksmīgi realizēs, bet arī piedzīvos izaugsmi jau tuvāko gadu laikā."

Pēdējo mēnešu laikā A/S "Putnu fabrika Ķekava" ir veikusi virkni būtisku pasākumu, lai stabilizētu situāciju uzņēmumā un novērstu ne visai veiksmīgo finanšu situāciju. Uzņēmums ir piesaistījis ārvalstu ekspertus un izstrādājis ilgtermiņa darbības plānu; pārskatīta, optimizēta un ieviesta arī jauna uzņēmuma struktūra, kas ļauj pilnībā uzraudzīt uzņēmumā notiekošos procesus; pilnveidota grāmatvedības sistēma un palielināta darbinieku kapacitāte. Tāpat A/S ieviesusi daudz tehnisku uzlabojumu, kas ļauj ekonomēt gan gāzi, gan elektrību, gan efektīvāk izmantot citus resursus.

Uzņēmums izsaka pateicību VID, Finanšu ministrijai, Zemkopības ministrijai, visiem kreditoriem, sadarbības partneriem, darbiniekiem, klientiem un ikvienam, kas izrādījis sapratni un turpinājis uzticēties A/S "Putnu fabrika "Ķekava" tik sarežģītā situācijā.

A/S "Putnu fabrika Ķekava" ir vadošais putnu gaļas ražotājs Latvijā. Uzņēmumiem "Putnu fabrika Ķekava" un "Ķekavas Broileri" ir Baltijā modernākā putnu gaļas ražotne un vairāk nekā 40 tirdzniecības vietas visā Latvijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.