VUGD Tele2 viltus meteorīta organizatorus sūta "pārbaudīt galvu"

Jānis Skrastiņš © Andrejs Terentjevs, f64

Katrs Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks reizi gadā iziet medicīnisko pārbaudi, lai tiktu pārbaudīta tostarp šo cilvēku psihe, taču šobrīd VUGD Vidzemes reģiona vadītājs Jānis Skrastiņš, kurš personīgi piedalījās viltus meteorīta operācijā, uzskata, ka Tele2 reklāmas kampaņas rīkotājiem pēc tik ciniska joka pašiem ir jāiziet šāda pārbaude.

Tā J. Skrastiņš šorīt norādīja televīzijas kompānijas LNT rīkotajā „duelī”, kurā tika pretnostatīts VUGD un Tele2 viedoklis. Telekomunikāciju kompāniju šajā diskusijā pārstāvēja uzņēmuma mārketinga direktors Jānis Spoģis, kurš vairākkārt atkārtoja — pēc dažiem mēnešiem visi incidentā iesaistītie viltus meteorītu atcerēsies ar smaidu un viņiem būšot, ko pastāstīt bērniem.

Tikmēr J. Skrastiņš tam kategoriski nepiekrita, uzsverot, ka ugunsdzēsēji, kuri ieradās notikuma vietā, šo incidentu uztvēra ar pilnu atbildību un bija gatavi riskēt ar savu dzīvību, bet pēc Tele2 paziņojuma, ka tas viss bijis tikai joks, daudzi jutās pazemoti un apstulbuši. Tāpat J. Skrastiņš atzina, ka vairākas stundas, pirms tika noskaidrots, ka notikuma vietā nav radiācijas vai ķīmiskā piesārņojuma, viņš esot ļoti uztraucies par to cilvēku veselību, kuri meteorīta krāterim bija tuvojušies pirmie. Tāpat ugunsdzēsēji esot riskējuši ar savu veselību, operatīvā ātrumā dodoties uz notikuma vietu un J. Skrastiņš uzskata, ka Tele2 reklāmas kampaņa bijis klajš cinisms attiecībā pret šiem glābējiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.