Jaunās Kuldīgas autoostas pabeigšanai pietrūkst 137 000 latu

Jaunās Kuldīgas autoostas būvniecības pabeigšanai - iekšdarbiem un ārējās apdares darbiem - pietrūkst 137 000 latu.

Autoostas būvniecības darbi, kas tika sākti šī gada vasarā, pagaidām, kaut arī lēnākā tempā, tomēr turpinās. Jautājums par to, kur ņemt finansējumu darbu pabeigšanai, vēl tiek risināts. Iespējams, varētu panākt kādu vienošanos ar uzņēmumu SIA "CVS", kas veic autoostas būvniecību, tāpat iespējams, ka Kuldīgas novada dome varētu ņemt aizņēmumu autoostas būvniecības pabeigšanai, skaidroja Brūdere.

Jau ziņots, ka Kuldīgā starp Mucenieku un Sūru ielu tiek būvēta jauna autoosta.

Projekts sastāv no divām daļām - ēkas un stāvlaukuma būves. Stāvlaukuma izbūve pašlaik esot gandrīz pabeigta. Autoostu projektējusi SIA "Ozola un partneri". Tā būs kompakta 200 kvadrātmetru būve, kurā paredzētas trīs kases, telpa satiksmes organizatoram un palīgtelpas.

Objekta celtniecībai ņemts 200 000 latu kredīts, 105 000 latu nodrošināja rajona ceļu fonds, bet 25 0000 latu pašvaldība aizņēmās no valsts mērķdotācijām autoceļiem.

Līdzšinējā Kuldīgas autoosta atrodas nepiemērotās, kādreizējās šaursliežu dzelzceļa stacijas telpās, neērtā vietā un tālu no pilsētas centra.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais