TV3 īpašnieki "Modern Times Group" plāno iegādāties arī LNT

Zviedrijas mediju koncerns "Modern Times Group" (MTG) parakstījusi vienošanos, lai iegūtu 100% "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT) akciju, teikts kompānijas paziņojumā.

MTG neatklāj darījuma summu. Darījums gan vēl būs jāvērtē Konkurences padomei.

LNT ir otra lielākā komerctelevīzija Latvijā un pārraida kanālus LNT, TV5 un izklaides kanālu LMK. MTG paziņojumā norāda, ka LNT ieņēmumi pagājušā gada deviņos mēnešos bija zem septiņiem miljoniem eiro un EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas) bija negatīva. LNT, kas izveidota 1996.gadā Rīgā, pārraida plašu gan Latvijā producētu, gan iepirktu izklaides saturu, kā arī veido ziņas un pārraida filmas.

MTG pašlaik Latvijā darbojas trīs TV kanāli – TV3, 3+ un TV6.

"TV3 Latvia" sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone aģentūrai BNS pagaidām neatklāja, vai LNT ar TV3 plānots apvienot vai atstāt kā konkurējošus televīzijas kanālus. Zandersone paskaidroja, ka kompānija vispirms sagaidīs Konkurences padomes lēmumu atļaut vai neatļaut MGT un LNT apvienoties un tad lems par turpmāko darbību.

Pēc darījuma pabeigšanas MTG būs pilna kontrole pār LNT un tās finanšu rezultāti tiks konsolidēti MTG grupā. Finanšu rezultāti tiks iekļauti "Viasat Broadcasting" biznesa daļā kā MTG Baltijas aktivitātes attīstības tirgus komerctelevīzijas segmentā.

"MTG ir izaugsmes kompānija, un mēs konsekventi meklējam iespējas stiprināt savas esošās tirgus pozīcijas un izveidot jaunas. LNT ir šāda izdevība un lieliski iederas mūsu esošajā darbības sfērā Latvijā un reģionā," paziņojumā klāsta MTG valdes priekšsēdētājs un prezidents Hanss Holgers Albrehts (Hans-Holger Albrecht).

"LNT kanālu portfelis papildina mūsu piedāvājumu, ko esam attīstījuši pēdējo 14 gadu laikā, un šis darījums mums ļaus skatītājiem piedāvāt plašākas un kvalitatīvākas programmas latviešu un krievu valodā,"atzīst MTG grupas prezidents.

Viņš uzsver, ka MTG ir apņēmības pilns turpināt investēt Latvijā un Baltijas reģionā līdz ar reklāmas tirgus stabilizēšanos un atgriešanos pie izaugsmes.

Ar LNT šefu Andreju Ēķi aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies sazināties.

Ēķis 2010.gada marta sākumā paziņoja, ka kļuvis par telekompāniju LNT lielāko īpašnieku. Telekompāniju iegādājās uzņēmums "Neatkarīgie nacionālie mediji", kuras padomes priekšsēdētājs ir Ēķis. Iepriekš kompāniju akcijas piederēja mediju magnātam "News Corporation".