Aicina piedalīties Vides forumā

Lai turpinātu veiksmīgi aizsākto sadarbību starp valsts pārvaldes iestādēm un vides nevalstiskajām organizācijām (NVO), šā gada 13.janvārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks kārtējais Vides forums (forums).

Foruma laikā plānots atskatīties uz vides NVO līdzšinējiem sasniegumiem un analizēt Vides konsultatīvās padomes darbību pēdējo divu gadu laikā, sniedzot vērtējumu 2008.gada Vides foruma deklarācijā iekļauto apņemšanos īstenošanā.

Tāpat iecerēts diskutēt par iespējām nākotnē attīstīt sadarbību starp vides NVO, valsts pārvaldes iestādēm un pašvaldībām dažādu sabiedrībai nozīmīgu vides jautājumu risināšanā.

Savukārt, lai identificētu konkrētus 2012.gadā sasniedzamos mērķus vides NVO un VARAM turpmākai konstruktīvai sadarbībai, ministrijas speciālisti informēs par aktualitātēm vides nozares politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu izstrādē.

Foruma noslēgumā paredzētas plašas debates par aktuālām vides un dabas aizsardzības problēmām - bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas, ūdens resursu pārvaldības, kā arī atkritumu apsaimniekošanas jautājumu kontekstā. Pasākuma dalībnieki arī analizēs līdzšinējās NVO līdzdalības iespējas un to reālo pielietojumu praksē.

Svarīgākais