Atklās renovētās rehabilitācijas centra ''Līgatne'' telpas

Rīt veselības ministre Ingrīda Circene darba vizītē dosies uz Līgatni, lai tiktos ar rehabilitācijas centra "Līgatne" vadību, kā arī aplūkotu rehabilitācijas centra rekonstruētās telpas.

Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta ietvaros rehabilitācijas centrā īstenota ēkas iekšējo renovācija un infrastruktūras rekonstrukcija. Uzlabojumi veikti procedūru telpās, vairākos speciālistu kabinetos, istabiņas dienas stacionārā pielāgotas personām ar kustību traucējumiem. Funkcionāli uzlabots lifts, lai cilvēki ar kustību traucējumiem varētu brīvi pārvietoties pa rehabilitācijas centra stāviem un nokļūt speciālistu kabinetos.

Lai uzlabotu pacientu ārstēšanās kvalitāti un nodrošinātu ārstniecības procesu, rehabilitācijas centrā iegādātas nepieciešamās ierīces un aprīkojums - palātas aprīkotas ar ārstniecībai piemērotām gultām, vannas istabas - ar papildus rokturiem. Tāpat iegādāti dušas krēsli personām ar kustību traucējumiem, kā arī vairākas ierīces, kas nepieciešamas tieši rehabilitācijas procesā.

Kopējās projekta izmaksas ir 234 tūkstoši lati, no tiem ERAF līdzfinansējums - 198 tūkstoši latu, bet 35 tūkstoši latu -rehabilitācijas centra ieguldījums.

Svarīgākais