Atalgojums policijā nav motivējošs faktors pieredzējušu profesionāļu piesaistei

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien, tiekoties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, atzinis, ka šā brīža vidējais atalgojums ne tikai policijā, bet visā nozarē nav motivējošs faktors pieredzējušu profesionāļu piesaistei un darbam institūcijās ilgtermiņā,informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Tikšanās laikā pārrunāta Valsts policijas darbība, tās darba plānošana, tehniskās un personāla iespējas. Sarunā ministrs īpašu uzmanību pievērsis izglītības jautājumam Valsts policijā, atzīmējot tieši atalgojuma nozīmi pēc iespējas profesionālākam un zinošākam personālam.

Prezidents piekritis, ka šā brīža vidējais atalgojums ne tikai policijā, bet visā nozarē nav motivējošs faktors pieredzējušu profesionāļu piesaistei un darbam institūcijās ilgtermiņā.

Rihards Kozlovskis Bērziņu informēja arī par Valsts policijas ilgtermiņa mērķiem savas darbības uzlabošanai, tostarp reaģēšanas laiku noteikšanai dažādiem noziegumiem.

Abas amatpersonas pārrunāja arī likumsargu iespējas tikt galā ar dažādu apdraudējumu veidiem, tai skaitā sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Īpaši tika pārrunāta iespēja risināt noziegumus elektroniskajā vidē un preventīvi strādāt dažādu kibernoziegumu apkarošanai.

Sarunas noslēgumā ministrs uzaicināja Andri Bērziņu personīgi iepazīties ar Iekšlietu ministrijas jauno centrālo ēku un Valsts prezidents uzaicinājumu pieņēma.

Svarīgākais