Iespējams, varētu prasīt Mūrnieces demisiju

© f64

Apvienotā policistu arodbiedrība no iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) prasa atvainošanos par nevēlēšanos tikties ar arodbiedrību, pretējā gadījumā pieprasīs ministres demisiju, šorīt LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja arodbiedrības līderis Agris Sūna.

Kā norādīja A. Sūna, sākotnēji ministre pārlikusi tikšanās laikus, bet vēlāk vispār atteikusies tikties ar arodbiedrību, kura patlaban apvieno abas policistu izveidotās arodorganizācijas un nāk klajā ar vienotām prasībām. "Ar tādu attieksmi varētu būt Staļina laikos, ne tagad," sacīja Sūna. Viņš ministrei arī pārmeta algu samazināšanu, kā arī to, ka policisti, veicot bīstamu darbu, nav apdrošināti kā tas esot visur pasaulē.

"Mēs gribam atvainošanos, ja ne, lūgsim premjeram ministres demisiju," pauda Sūna.

Sūna pieļāva, ka arodbiedrību prasību neizpildes gadījumā policisti varētu apsvērt protesta akcijas, vienlaikus uzsverot: "Mēs darbosimies likuma robežās."

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais