Mazsalacas novada dome gatava prasīt kompensāciju no Tele2 par morālo kaitējumu

Šodien Mazsalacas novadā paredzēta domes sēde, kuras laikā cita starpā deputāti lems arī par iespējamo morālā kaitējuma kompensāciju no uzņēmuma "Tele2", kurš inscenējis meteorīta kritienu Mazsalacas novada Sēļu pagastā.

"Novadā esam 13 deputāti, esmu runājis ar dažiem no tiem, tādēļ nevaru prognozēt, vai deputāti izlems kompensāciju prasīt. Tāpat vēl nav spriests, kā šī kompensācija varētu izpausties," aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda.

Zunda uzskata, ka tagad daudziem Mazsalaca asociēsies ar vietu, kur notika krāpšanās ar kritušo meteorītu. Taču novada domes priekšsēdētājs vēlas, lai Mazsalaca asociētos ar koktēlnieka Valtera Hirtes muzeju un Skaņokalnu.

Viņš piekrīt, ka šis notikums piesaistījis sabiedrības uzmanību un divu dienu laikā pilsētu apciemojis tiks liels skaits cilvēku, cik parasti iebrauc divās nedēļās. "Tomēr es baidos, ka ilgtermiņā šis notikums dos vairāk negatīva nekā pozitīva. Neviens vairs neatcerēsies, ka tā bija kāda uzņēmuma ideja, visi atcerēsies, ka tas notika Mazsalacā."

Arī Zunda par plānoto notikumu neko nav zinājis. "Varbūt kāds no tuvējām mājām kaut ko zināja, bet tas tika paturēts pie sevis."

Līdzekļi, kuri iegūti, tirgojot biļetes uz vietu, kur, iespējams, nokritis meteorīts, vēl nav izlietoti. "Man vēl nav precīzas informācijas par to, cik daudz ir ietirgots. Tie esot daži desmiti latu, bet par to izlietojumu vēl nav spriests, jo ir jāskatās, kāds līgums tika noslēgts starp zemes īpašnieci un Kultūras centru," saka Zunda.

LETA jau ziņoja, ka vakar kāda sieviete sākusi prasīt viena lata "ieejas maksu" no interesentiem, kuri vēlas apskatīt vietu, kur, iespējams, nokritis meteorīts.

Biļetes tirgoja novada domes deputāte Larisa Gerasimova, kura novada domē ievēlēta no saraksta "Novadnieki". Gerasimova novada domē iecelta par Attīstības komitejas priekšsēdētāju, vienlaikus viņa strādā arī pašvaldības Finanšu komitejā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda, viņš ar Gerasimovu sazinājies telefoniski un piekodinājis biļešu tirdzniecību pārtraukt, jo tam neesot visas nepieciešamās atļaujas. Uz biļetēm bija redzams, ka tās ir Mazsalacas Kultūras centra īpašums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.