Salaspilī invalīdi saņem speciālu "invalīdu busiņu"

28.decembrī, pulksten 14.30 pie Salaspils Dienas centra cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem notiks Salaspils novada pirmā "Invalīdu busiņa" iemēģināšanas svētki. "Invalīdu busiņu" Salaspils novada dome iegādājusies konkursa kārtībā, un tas paredzēts 14 pasažieriem - cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. "Invalīdu busiņa" iemēģinās Salaspils Dienas centra apmeklētāji, dodoties nelielā izbraucienā pa Salaspils novadu.

Eiropas Savienības Sociālā fonda ietvaros, sadarbojoties Salaspils novada domei, Salaspils sociālajam dienestam, Salaspils bērnu un jauniešu invalīdu biedrībai "Zelta atslēdziņa", kā arī Salaspils Invalīdu biedrībai, jau aprīlī Salaspilī durvis vēra Dienas centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem. Tagad novada invalīdiem piepildījies vēl kāds sapnis - novada dome ir iegādājusies invalīdu vajadzībām pielāgotu mikroautobusu.

"Veseliem cilvēkiem, kuri ir lielākā sabiedrības daļa, nereti ir nesaprotami, kāpēc tik bieži runā par speciāli invalīdiem domātām kāpnēm, uzbrauktuvēm vai citiem pakalpojumiem, taču mums jāsaprot, ka tas, kas ir pašsaprotams veselam cilvēkam - iepirkšanās veikalā, nokļūšana poliklīnikā, pastā vai citā nepieciešamajā galamērķī, sagādā milzīgas grūtības cilvēkiem ar speciālām vajadzībām," saka Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. "Tāpēc novada dome, balsojot domes sēdē, ar balsu vairākumu pavasarī nolēma izsludināt konkursu par speciāla invalīdu transportlīdzekļa iegādi," par "Invalīdu busiņa" vēsturi stāsta domes priekšsēdētājs, uzsverot, ka tagad novada invalīdi, iepriekš piesakoties, varēs nokļūt nepieciešamajā galamērķī. "Esam domājuši arī par to, lai mūsu "Invalīdu busiņš" nebūtu tikai transporta līdzeklis," stāsta Raimonds Čudars, "invalīdiem sniegtajos pakalpojumos ietilps arī palīdzība izkļūšanai no dzīvokļa un iekārtošanās sēdvietās," uzsver Salaspils novada domes vadītājs.

Salaspils novada "Invalīdu busiņš" paredzēts 14 pasažieriem, tas aprīkots ar speciāli invalīdiem paredzētu aprīkojumu, busiņā varēs pārvadāt arī gulošas personas.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.