Jēkabpils mērs tiks pie sudraba ķēdes

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (LPP/LC) jau tuvākajā laikā varētu tikt pie jauna amata simbola - sudraba ķēdes.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības māksliniece Inta Ūbele informēja, ka iecere par sudraba ķēdi kā Jēkabpils mēra amata simbolu radās pirms pusotra gada, kad Jēkabpils tika uzņemta Latvijas lielo pilsētu asociācijā. Tā kā līdzīgi amata simboli ir vairāku citu Latvijas lielāko pilsētu vadītājiem, sudraba ķēdes kaldināšanas iespējas tika apsvērtas arī Jēkabpilī.

Paredzams, ka ķēde būs no sudraba un ar Jēkabpils ģerboni. Ķēdi veidos divu veidu posmi, laivu un plostu veidolā. Ķēdes svars būs aptuveni 750 grami. Jēkabpils domes vadītājiem mainoties, vecais domes priekšsēdētājs mēra ķēdi nodos jaunajam.

Iepazīstoties ar vairākiem mēra ķēžu variantiem, par labāko izvēlēts Latvijas Mākslas akadēmijas docenta mākslinieka Andra Silapētera piedāvājums.

Jēkabpils mēra ķēdes izgatavošanai nepieciešamie līdzekļi netikšot ņemti no pašvaldības budžeta. Segt ķēdes izgatavošanas izdevumus apņēmies kāds Jēkabpils izcelsmes uzņēmējs, kurš patlaban dzīvojot Rīgā. Viņa vārds pagaidām gan netiekot izpausts.

Ūbele pauda cerību, ka sudraba ķēdes dāvināšana Jēkabpilij kļūšot par labu mecenātisma paraugu.

Svarīgākais