Par identifikācijas kartes saņemšanu būs jāmaksā 10 latu

Šodien Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Ministru kabineta (MK) noteikumu projektus, kas paredz, ka valsts nodevu par personas apliecības jeb elektroniskās identifikācijas kartes (eID) izsniegšanu plānots noteikt Ls 10 apmērā, savukārt jauniešiem, pensionāriem un invalīdiem nodeva būs samazināta – Ls 5.

Tas noteikts MK noteikumu projektos „Noteikumi par valsts nodevu par personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu” un „Personu apliecinošu dokumentu noteikumi”.

Plānots, ka pēc noteikumu stāšanās spēkā iedzīvotāji gan jauno pasi, gan personas apliecību varēs noformēt jebkurā no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajām nodaļām neatkarīgi no dzīvesvietas. Jauno dokumentu varēs saņemt pēc izvēles standarta termiņā 10 darba dienu laikā vai paātrinātā kārtībā – 5 darba dienu laikā.

Jau vēstīts, ka nākamgad Latvijā ir plānots ieviest jaunu personu apliecinoša dokumenta veidu – personas apliecību jeb elektronisko identifikācijas karti (eID). Šobrīd Personu apliecinošo dokumentu likums, kas nosaka eID ieviešanu Latvijā, Saeimā ir apstiprināts otrajā lasījumā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais