PTAC vēl nezina, kā strādās būtiski samazinātā finansējuma apstākļos

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pašlaik izvērtē tālākās darbības scenārijus darbam apstākļos, kad iestādes budžets ir ievērojami samazināts, sacīja centra Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane

Kā ziņots, iekšējā tirgus un patērētāju tiesību aizsardzībai, ko nodrošina PTAC, 2010.gada budžeta projektā izdevumi paredzēti 808 712 latu apmērā. Šie izdevumi, salīdzinot ar šo gadu, samazināsies par 523 128 latiem.

Gertmane atzīmēja, ka pagaidām vēl tiek diskutēts, kuras jomas visvairāk skars samazinājums, tomēr ir skaidrs, ka, ņemot vērā resursu samazinājumus, tostarp arī darbinieku skaita samazinājumu, visas funkcijas iepriekšējā apmērā veikt nevarēs.

Tas nozīmē, ka ar šādu finansējumu nav iespējams pilnvērtīgi veikt tirgus uzraudzību un aizstāvēt patērētāju intereses.

Kas attiecas uz iesniegumu izskatīšanu, patērētāju sūdzību pieņemšana netiks pārtraukta, taču pašlaik tiek strādāts pie priekšlikumiem, lai sūdzību izskatīšanas procesu efektivizētu, atzīmēja PTAC pārstāve.

Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošā PTAC kompetencē ir par patērētāju tiesību pārkāpumiem saņemto patērētāju iesniegumu izskatīšana, kā arī palīdzības sniegšana patērētājiem konfliktu risināšanā ar ražotājiem, pārdevējiem vai pakalpojumu sniedzējiem, patērētāju likumīgo prasību izpildes pieprasīšana, lēmumu pieņemšana par patērētāju likumīgo prasību izpildi.

Svarīgākais