Latvijas cietumos būs semināri par HIV/AIDS tematiku

Biedrība "Atbalsta grupa inficētajiem ar HIV un AIDS slimniekiem" tuvākajos mēnešos Latvijas cietumos organizēs seminārus par HIV/AIDS, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Kā informē biedrībā, pieredze rāda, ka apcietinātos interesē gan HIV/AIDS, gan tuberkulozes un hepatītu profilakses, ārstēšanas un citi jautājumi, kā arī iespējas nākotnē radīt veselus pēcnācējus.

Ar HIV inficēti ieslodzītie vēlas arī sazināties ar cilvēkiem aiz cietuma restēm, kurus skārušas tāda paša rakstura veselības problēmas. Daudzi grib iepazīties ar HIV pozitīvām sievietēm, lai dibinātu ģimenes, kuras vienotu arī kopīga problēma.

Semināri tiks organizēti, lai mazinātu risku saslimt vēl jauniem notiesātajiem un informētu, atbalstītu jau inficētos. Seminārus vada pieredzējuši mediķi, sociālie darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Paralēli norit arī sarakste par ieslodzītos interesējošiem jautājumiem, kā arī tiek sūtīti izziņas materiāli. Notiek arī nodarbības personālam.

Seminārus biedrība organizē ANO Narkotiku un noziedzības biroja (UNODC) projekta laikā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais