Dailes teātra kolektīvs lūdz KNAB atļaut Līnim turpināt pildīt direktora pienākumus

Dailes teātra kolektīvs nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot atļaut Aivaram Līnim turpināt pildīt direktora pienākumus, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Kā LETA jau ziņoja, Kultūras ministrija ir atcēlusi no amata Dailes teātra direktoru Aivaru Līni, jo KNAB ir sācis kriminālprocesu, kura ietvaros Dailes teātra valdes loceklis Līnis atzīts par aizdomās turēto.

Tā kā Līnim piemērotais drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums tuvoties Dailes teātrim - nav savienojams ar teātra valdes locekļa amata pienākumu veikšanu, ministrija 26.oktobrī atcēla Līni no Dailes teātra valdes locekļa amata "sakarā ar uzticības zaudēšanu un nespēju vadīt sabiedrību".

Pēc Dailes teātrī notikušās kolektīva kopsapulces, kurā kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) informēja kolektīvu par radušos situāciju, Dailes teātra darbinieki vēstulē KNAB pauž atbalstu Līnim un lūdz KNAB atļaut viņam turpināt pildīt valdes locekļa amata pienākumus.

"Ņemot vērā valstī pastāvošo saspringto finanšu situāciju, kā dēļ tiek būtiski samazināta arī VSIA "Dailes teātris" paredzētā valsts budžeta dotācija, teātra darba grupa Līņa vadībā intensīvi strādā pie dažādu rīcības plānu izstrādes, vadoties pēc vairākām iespējamām valsts budžeta dotācijas piešķīruma variācijām," teikts vēstulē. Pēc Dailes teātra darbinieku domām, "šobrīd būtu nelietderīgi neatļaut turpināt iesākto darbu, īpaši tādēļ, ka līdz 2009.gada 6.novembrim pēc Kultūras ministrijas prasības ir jāiesniedz VSIA "Dailes teātris" budžeta pieprasījums un tā pamatojums".

Dailes teātra kolektīvs lūdz mainīt piemēroto drošības līdzekli Līnim, jo ir apdraudēta sāktā 2010.gada budžeta plānošana. Nesavlaicīga budžeta projekta un pamatojuma iesniegšana Kultūras ministrijā varētu apdraudēt teātra darbību 2010.gadā.

"Dailes teātra kolektīvs valdes loceklim uzticas un izsaka vēlmi darbu turpināt Līņa vadībā," teikts vēstulē.

Svarīgākais