Vanšu tilta kāpējs gribējis redzēt pilsētu; draud lekt lejā [papildināts]

© Skatiens.lv

Pēc neoficiālas informācijas, Vanšu tiltā uzkāpušais ir gados jauns puisis, kurš uzkāpis tilta vantīs, jo vēlējies apskatīt Rīgu. Patlaban ar viņu notiek sarunas, lai pārgalvis beidzot kāptu lejā.

Policisti, kas devušies uz tilta vanšu balsta virsotni pa iekšpusi, un jau stundu veic ar šo puisi pārrunas. Jaunais cilvēks dienestu darbiniekiem sakot, ka nolēks no savas atrašanās vietas, ja viņam kāds tuvosies. Policistiem pagaidām nav izdevies piekļūt tik tuvu puisim, lai viņu saķertu un nogādātu drošībā.

Tilta vantīs uzkāpušais cilvēks patlaban atrodas augstākajā tilta punktā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere. Tilta vantīs uzkāpušais cilvēks staigā pa balsta smaili un ik pa laikam pieiet pie tās malas. Nekas neliecina par to, ka glābējiem būtu izdevies pārliecināt šo cilvēku par kāpšanu lejā vai viņš plānotu to darīt.

Patlaban ir apturēta gājēju un transportlīdzekļu satiksme pāri Vanšu tiltam. Viens gājējs, kurš mēģinājis šķērsot tiltu aizturēts un ievietots policijas busiņā, ziņo aculiecinieki.

Tilta malās stāv cilvēki, kam nepieciešams nokļūt otrā Daugavas pusē, taču tie nedrīkst šķērsot tiltu, novēroja LETA. Abās Daugavas pusēs pie tilta arī izveidojušās garas automašīnu rindas. Cilvēki ir ļoti sašutuši, ka nevar tikt pāri tiltam.

Patlaban ir apturēta gājēju un transportlīdzekļu satiksme pāri Vanšu tiltam. Patlaban policija cenšas atbrīvot tos autovadītājus, kas atrodas sastrēgumā, liekot visiem transportlīdzekļiem braukt atpakaļgaitā.

Uz pārgalvīgo vantīs kāpēju atnākuši noraudzīties vairāk nekā 100 iedzīvotāju. Notikuma vietā strādā Valsts un Pašvaldības policijas darbinieki, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī mediķi.

Notikuma vietā ieradušās autokāpnes, kā arī glābēji ar laivu, kas dežurē zem tilta.

Šī nav vienīgā reize, kad cilvēki mēģinājuši uzkāpt pa tilta vantīm. Visi gadījumi beigušies ar krimināllietu ierosināšanu par huligānismu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais