Vētras laikā zaudējumi radušies četrām Kultūras ministrijas padotības iestādēm

Vētras nodarītu postījumu dēļ zaudējumi radušies četrām Kultūras ministrijas pārziņā esošām iestādēm un to novēršanai ir nepieciešami gandrīz 86 tūkstoši latu.

Vislielākie postījumi skāruši Latvijas Mākslas akadēmijas ēku – spēcīgajā vējā tai tika norauts jumts, kura remonts, pēc speciālistu aprēķiniem, izmaksās vairāk nekā 79 tūkstošus latu.

Vētras laikā Liepājas zonālajam arhīvam bojāta sēta, bet Latvijas Valsts arhīva ēkai Rīgā – apšuvums. Zaudējumi radušies arī Rundāles pils muzejam, kura meža parkā vētra izgāza kokus.

Tuvākajā laikā Kultūras ministrija sagatavos un iesniegs Ministru kabinetā precīzu informāciju par vētras postījumiem, un lūgs kompensēt zaudējumus no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)