Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece grib atteikties no Tele2, premjera birojs jau atteicies

© f64

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) šorīt pieprasījusi apkopot informāciju par iekšlietu sistēmā izmantojamajiem mobilo sakaru operatoru pakalpojumiem un izvērtēt iespēju lauzt līgumu ar uzņēmumu TELE2, kas svētdienas naktī un pirmdien policiju un ugunsdzēsējus iznerroja ar viltus meteorītu.

Pati ministre jau šobrīd izmantojot LMT pakalpojumus.

Ministre Neatkarīgajai apstiprināja, ka uzdevusi Valsts policijai un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) izvērtēt, cik kvalitatīvi un ekonomiski izdevīgi ir TELE2 sniegtie pakalpojumi. Jānoskaidrojot arī, cik lielā mērā iekšlietu sistēma izmanto tieši šī operatora pakalpojumus. "Mēs negribam palīdzēt taisīt biznesu firmai, kas taisa reklāmas uz mūsu rēķina," sacīja Mūrniece, uzsverot, ka iespējamā līgumu laušana ar TELE2 tiks rūpīgi izvērtēta arī no juridiskā viedokļa.

Tikmēr premjera Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne Neatkarīgo informēja, ka premjera birojs jau pirms nedēļas atteicies no TELE2 pakalojumiem "neatbilstošās (zemās) sakaru kvalitātes dēļ". Tādējādi šis lēmums nav saistāms ar reakciju uz TELE2 "meteorīta" kampaņu. Valsts kanceleja pagaidām saglabājot līgumu ar TELE2, bet premjera birojam tikšot slēgts atsevišķs līgums ar LMT.

Privātās sarunās premjera biroja cilvēki jau vairākus mēnešus Neatkarīgajai ir žēlojušies par TELE2 nodrošināto sakaru kvalitāti, konkrēti - ik pa laikam pātrūkušajām sarunām. Tāpat dzirdēti stāsti par īsziņām, kuras premjera padomnieki no TELE2 mēdza saņemt svarīgu tikšanos laikā, kuru teksts bijis "papildini savu Zelta Zivtiņas kontu" un tamlīdzīgi.

2009. gada jūlijā TELE2 uzvarēja Valsts kancelejas konkursā par mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanu, tādēļ kanceleja un premjera birojs atteicās no LMT pakalpojumiem. Kopējā summa piecu gadu līgumam bija 9358 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli 1624 latu apmērā.

Neatkarīgā šorīt raksta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta zaudējumi ir aptuveni 3000 latu, savukārt Nacionālo bruņoto spēku summa ir krietni mazāka. "Tie varētu būt vairāki desmiti latu, kurus mēs iztērējām degvielā. Katrā ziņā viss šis pasākums mums bija labs treniņš, un pierādījums, ka mēs spējam reaģēt uz nestandarta situācijām," saka Nacionālo bruņoto spēku preses (NBS) pārstāvis Normunds Stafeckis. NBS no Tele2 pakalpojumiem neatteiksies, jo armija no laika gala izmanto citu mobilo sakaru operatoru labākas sakaru kvalitātes un lielākas pretimnākšanas dēļ.