Iedzīvotāji aktīvi ziņo par "Swedbank" krīzes baumu izplatītājiem

Šodien Iekšlietu ministrijas dienesti – Drošības policija( DP) un Valsts policija(VP) turpina darbu pie situācijas stabilizēšanas saistībā ar ažiotāžu par Swedbank finanšu stāvokli.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norāda, ka drošības dienesti aktīvi strādā pie nepatieso ziņu izplatītāju atklāšanas un pateicas Latvijas iedzīvotājiem par DP sniegto informāciju.

DP lūgumam sniegt personu rīcībā esošo konkrēto informāciju par baumu izplatītājiem, saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem snieguši jau vairāki desmiti cilvēku.

Atgādinām, ka DP iespējams informēt pa tālruni 67208964 (visu diennakti) vai sūtīt e-pastu: dp@dp.gov.lv.

Pašlaik DP ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas. Izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju DP šobrīd nesniedz.

Pēc VP rīcībā esošās informācijas, situācija pie bankomātiem kopš pirmdienas, 12. decembra ir stabilizējusies un rindas pie bankomātiem praktiski nav manāmas. Policija turpina monitorēt situāciju, un informē, ka atsevišķākās vietās ir novērotas nelielas rindas pie iemaksu bankomātiem.

Policija kopumā ir sekmīgi nodrošinājusi sabiedrisko kārtību pie bankomātiem un noziedzīgi nodarījumi nav konstatēti.

Jāatgādina, ka 12. decembrī DP ir uzsākusi kriminālprocesu par nepamatotu ziņu izplatīšanu par Swedbank finanšu stāvokli, pēc Krimināllikuma 194.1 panta - par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli.

Kriminālprocesā maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais