Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Laikraksta "Kultūras Forums" redaktore atteikusies no Tele2 pakalpojumiem

© kulturasforums.lv

Uzzinot, ka bedres dedzināšanu Mazsalacas novadā rīkoja TELE2, Laikraksta "Kultūras Forums" galvenā redaktore Inga Šteimane atteikusies no TELE2 mobilo sakaru operatora pakalpojumiem un pārgājusi pie cita operatora. Viņas klienta stāžs TELE2 tīklā ir vairāk nekā 12 gadi. Līdzīgu soli apsver arī iekšlietu sistēma.

"No turpmākas sadarbības mani attur vardarbības sentiments, ar ko savā reklāmā nebaidās asociēties TELE2. Esmu pārsteigta un sašutusi par to, ka TELE2 spēj nicīgi manipulēt ar cilvēku uzmanību, bet pilnīgi nepieņemams man ir reklāmas tēls, kas imitē un izskaistina atbildības uzņemšanos par terora aktu. Es turpmāk nevēlos pirkt pakalpojumus no uzņēmuma, kam šādu mērkaķošanos patīk saukt par „daļu no savas komunikācijas". Uzzināt "visu" man nav nekādas vēlēšanās," paziņojumā presi raksta I. Šteimane.

"Biedējoši vientiesīga šķiet TELE2 "ieguvumu filozofija", kas klāsta, ka ar Mazsalacas dedzināšanu „Latvija ir interesanta pasaulē" (Spoģis). Apgalvojums, ka ar Mazsalacas bedri Latvijā beidzot notiek kaut kas radošs un interesants, izklausās kā jēgu zaudējuša provinciālisma triumfs ja ne pa īstam, tad vismaz, spēlējoties ar informatīvo lauku, piedzīvot īstu katastrofu stāstus... Katastrofu un terorisma ziņu un bilžu estetizēšana ir mūsdienu mākslas problēma, par ko plaši spriež, taču TELE2 ar šo intelektuālo kustību nav nekādas saistības, jo uzņēmuma mārketings ir infantils," norāda Laikraksta "Kultūras Forums" galvenā redaktore.