Rēzeknē sākas Francijas kultūras nedēļa

No šodienas līdz 30.oktobrim Rēzeknē notiks Francijas kultūras nedēļas pasākumi, ļaujot iedzīvotājiem iepazīt franču mūziku, teātri, kino un dzeju, informē Rēzeknes domē.

Šodien plkst.18 Rēzeknes Kultūras namā aktieri Olivjē Peņjē un Gunta Grīva lasīs tekstus no darba "Nāves slimība". Aktieri franču un latviešu valodā, mijoties balsīm un valodām, savā veidā interpretēs franču rakstnieces un kinorežisores Margaritas Dirasas rakstīto par mīlestību un tās attiecībām ar morāles likumiem, kurus tā vienlaicīgi cenšas gan apiet, gan arī piesaukt. Pēc izrādes plānota Francijas vīnu degustācija.

Nākamajā dienā, 28.oktobrī, no plkst.16 Rēzeknes Kultūras namā tiks demonstrētas Francijas dokumentālās filmas par dažādām spilgtām Francijas kultūras vēstures liecībām.

29.oktobrī plkst.18 Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks franču mūzikas koncerts, kura dalībnieki būs mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas audzēkņi. Par koncerta dzejisko noskaņu rūpēsies jaunieši no Rēzeknes Valsts ģimnāzijas, bet koncerta "ietērpu" veidos Rēzeknes Mākslas skolas audzēkņi.

Francijas kultūras nedēļas noslēgumā, 30.oktobrī, plkst.18 Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks franču salonmūzikas koncerts "Parīzes salons mazajā Parīzē". Koncerta programmā - Debisī, Šonsona, Forē, Ibēra, Sen-Sansa mūzika.

Francijas kultūras nedēļu Rēzeknē rīko Rēzeknes pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Francijas Kultūras centru un VSIA "Latvijas Koncerti".

Svarīgākais