Izstrādāti scenāriji zemes ciparu TV programmu izplatīšanai no 2014. gada

Satiksmes ministrija ir sagatavojusi koncepcijas projektu un modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014. gada, kad beidzas SIA „Lattelecom” tiesības nodrošināt ciparu televīzijas apraidi.

Optimālākais variants paredzētu, ka Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kuram ir atbilstoša infrastruktūra, veiktu skatītājiem bez maksas pieejamo televīzijas programmu raidīšanu, savukārt nosacītas piekļuves pakalpojumu jeb maksas televīzijas programmu izplatīšanu nodrošinātu cits, konkursa kārtībā izvēlēts komersants.

Šādu scenāriju atbalstīja Ministru prezidenta Valda Dombrovska izveidotā darba grupa ciparu apraides uzlabošanai, kurā ietilpst pārstāvji no Ekonomikas, Satiksmes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām, kā arī no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Telekomunikāciju asociācijas, Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu un regulēšanas lietu komisijas, Latvijas raidorganizāciju asociācijas, Reģionālo televīziju asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, VAS „Elektronisko sakaru direkcija”, VAS „Privatizācijas aģentūra” un VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Koncepcija „Par zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanu no 2014.gada”, ko ceturtdien, 8.decembrī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, piedāvā četrus modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014.gada.. Tos vēl vērtēs valdība.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais