Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Biznesa ideju skaits sasniedz rekordu

Inovatīvo biznesa ideju konkursā „Ideju kauss 2009” šogad iesniegtas 559 idejas, kas ir divreiz vairāk nekā 2007. gadā, kad konkursam iesniegtas 269 idejas. Pērn savu biznesa ieceri iesnieguši 376 topošie uzņēmēji. "Īpaši jāatzīmē, ka šogad lielu interesi par dalību konkursā izrādīja ārvalstīs dzīvojoši latvieši, kuri vēlas atgriezties Latvijā un uzsākt savu biznesu," norāda biznesa izglītības organizācijas „Junior Achievement – Latvija” (JAL) izpilddirektore Jana Jakovļeva.

„Esam gandarīti par konkursā iesniegto biznesa ideju skaitu, kurš, salīdzinot ar 2007.gadu ir dubultojies. Tas liecina, ka Latvijā ir uzņēmīgi, radoši un inovatīvi domājoši cilvēki. Lai gan finālā tiks izvirzītas 10 biznesa idejas, visiem 2.kārtā izvirzītiem dalībniekiem būs iespēja izmantot mentora pakalpojumus, gūt praktisku pieredzi semināros par uzņēmējdarbības uzsākšanu un prezentēt savas idejas potenciāliem investoriem,” uzsver J. Jakovļeva.

Konkursa „Ideju Kauss 2009” otrās kārtas dalībniekiem būs iespējas piedalīties semināros par biznesa plānu rakstīšanu, finanšu analīzi un grāmatvedību, kā arī mārketingu. Tāpat tiks piedāvāti mentoringa pakalpojumu idejas tālākai attīstīšanai.

Žūrijas komisija iesniegtās idejas izvērtēs līdz 2. novembrim un noteiks ideju autorus, kas turpinās dalību konkursa nākamajā kārtā un saņems uzaicinājumu uz konkursa 2. kārtas atklāšanas pasākumu 6. novembrī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Pārējiem ideju autoriem rīkotāji nosūtīs žūrijas ieteikumus par to, kas idejai būtu jāuzlabo. Šobrīd vēl nav zināms ideju skaits, kuru autori tiks aicināti piedalīties konkursa tālākajā norisē, lai cīnītos par 9000 latu balvu fondu, kā arī veicināšanas balvām no konkursa atbalstītājiem.

Konkursa apbalvošanas ceremonija norisināsies 22. decembrī, kad tiks paziņoti uzvarētāji, kuri saņems naudas balvas, kopsummā 9000 latu no konkursa partneriem. Pirmā vieta saņems 5000 latu, 2. vieta - 3000 latu, 3.vieta – 1000 latu, kurus varēs izmantot uzņēmējdarbības uzsākšanai. Tāpat 4.-7. vietas ieguvēji saņems vērtīgas simpātiju un specbalvas no konkursa atbalstītājiem.

„Ideju kauss” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa ideju konkurss, kas tiek organizēts sadarbībā ar rīkotājpartneri JAL. Tā mērķis ir veicināt jaunu uzņēmumu veidošanos un tādejādi sekmēt Latvijas ekonomisko izaugsmi. dodot iespēju jebkuram Latvijas iedzīvotājam realizēt savu biznesa ideju un iegūt biznesa uzsākšanai nepieciešamās zināšanas, kontaktus un arī finansējumu.