Turpmāk auto vadītājiem par medicīnisko pārbaudi neizsniegs dokumentus

Otrdien, 6. decembrī, valdībā pieņemti noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem. Turpmāk personai par veikto medicīnisko pārbaudi vairs nebūs jāizsniedz dokuments.

Informāciju par vadītāju un personu, kas vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, veiktajām pārbaudēm ārstniecības iestādes jau pašlaik ieraksta Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, tāpēc turpmāk šīs izziņas vairs netiks izsniegtas papīra veidā.

Tā kā Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrs ir elektronisks, to izmanto arī kontrolējošās iestādes, piemēram, Valsts policija, līdz ar to ir zudusi vajadzība pēc taustāma veselības pārbaužu apliecinājuma.

Pieņemtās izmaiņas mazinās arī iesaistīto iestāžu administratīvo slogu.

Latvijā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais