Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece viltus meteorītu sauc par "cinisku ņirgāšanos"; no vainīgajiem piedzīs zaudējumus

Par viltus meteorīta novietošanu un spridzināšanu no vainīgajiem tiks piedzīti visi radītie zaudējumi līdz pēdējam santīmam, teica iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), notikušo vērtējot kā "cinisku ņirgāšanos" kā par cilvēkiem, tā par valsti kopumā.

Mūrniece norādīja, ka vakar vakarā iespējamā meteorīta nokrišanas vietā tika iesaistīti daudzi speciālisti - armija, policija, ugunsdzēsēji, zinātnieki. Šiem cilvēkiem tika arī samaksāts par virsstundu darbu, atzīmēja ministre.

Ja notikušais ir reklāma, tad "par to nevar teikt, ka tā ir neētiska, tā ir ņirgāšanās un nožēlojama rīcība", sacīja Mūrniece.

Viņa arī atzīmēja: gadījumā, ja meteorīta it kā nokrišanas laikā kaut kur citur Valmieras apkaimē būtu notikusi kāda nelaime, šādas viltus darbības dēļ varbūt tas varētu arī maksāt cilvēku dzīvību.

Pēc provizoriskām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aplēsēm, notikušais dienestam ir izmaksājis ap 2000 latu, bet pārējie zaudējumi vēl tiks aprēķināti.

Jau ziņots, ka notikuma vietā Mazsalacas novadā strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un Valsts policija, kā arī Zemessardzes karavīri. Notikuma vietā tika veikti mērījumi, kuri neatklāja nekādu radiāciju un ķīmisku piesārņojumu.