Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Maskavas lielveikalā atklāj Latvijas produktu stendu

Aptuveni 300 dažādu nosaukumu preces vienuviet iespējams iegādāties Maskavas tirdzniecības centra Ščuka (Līdaka) lielveikalā Alije parusa (Sārtās buras). Šis ir pirmais vairāku Latvijas uzņēmēju kopīgas sadarbības paraugs un redzamais rezultāts pirms kāda laika Rīgas sāktai aktivitātei – ieviest vienotu tirdzniecības platformu.

«Šis ir taustāms piemērs vairāku gadu darbam par Rīgas vārda lietošanu kopīga tirgotāju stenda izveidē. Uz Jaungadu visas viesnīcas Rīgā ir izpārdotas, un tajās galvenokārt būs tūristi no Krievijas. Ja mēs to nedarītu, neatklātu savu tirdzniecības stendu, šeit būtu armēņu, itāliešu vai kādu citu valstu tirgus,» Neatkarīgajai uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš neslēpj, ka sapnis par sava stenda atklāšanu Maskavā ir lolots jau ilgu laiku. «Ne katrs uzņēmējs var nodrošināt pilnu kravas mašīnu ar 20 tonnām pārtikas produktu. Līdz šim uzņēmēji strādāja katrs atsevišķi, bet tagad, startējot vienotā stendā, domāju, atdeve būs daudz lielāka. Katram atsevišķi ienākt Krievijas tirgū ir ārkārtīgi grūti,» skaidro I. Strautiņš.

Līdz šim Krievijā ir iepazinuši Monterigo sieru, krējumu un sierus ar īpašo zīmolu Romaška, šo produktus tirgo gan lielveikalos, gan elitārās iepirkšanās vietās. Līdzās piena produktiem, saldumiem, tradicionālajai Lāču rupjmaizei, saldskābmaizei Maskavā būs iespēja iegādāties arī burkānmaizi. «Krievijā mēģina cept rupjmaizi, taču viņiem tas neizdodas tik labi kā mums,» neslēpj Lāču īpašnieks Normunds Skauģis. Līdz šim viņa vadītais uzņēmums maizi realizējis Krievijas dienvidos, kā arī ar internetveikala starpniecību.

«Maskavas tirgus ir visgrūtākais mūsu uzņēmējiem, te ir pārstāvēta produkcija praktiski no visas pasaules, un, ja mūsu ražotāji sasnieguši šeit labus rezultātus, tas nozīmē, ka ir padarīts ļoti liels darbs un arī mūsu ražotāju produkcija ir ļoti augstas kvalitātes,» uzsver N. Ušakovs.

Veikala Alije parusa vadītāja Olga Blaško teic, ka Krievija ir atvērta Latvijas ražotājiem, jo produkcija ir kvalitatīva.

Stendā varēs iegādāties Rīgas piena kombināta, Valmieras piena, Tukuma piena kombināta, SIA Grāvendāle, Lāču maizes, SIA Royal berry, Ventspils zivju kombināta, SIA Kolumbija, SIA Kaija, SIA Brīvais vilnis, SIA Randa, Sabiedrības IMS, a/s Latfood, SIA Spilva, SIA Pure food, SIA Dimdiņi, a/s Latvijas balzams un SIA Pure Chocolate produkciju.