Ronis ar Lietuvas vēstnieku pārrunā Baltijas valstu transporta ministru tikšanās aktualitātes

Pirmdien, 5. decembrī, satiksmes ministrs Aivis Ronis tikās ar Lietuvas vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti, lai pārrunātu būtiskākās šonedēļ Tallinā plānotās Baltijas valstu transporta ministru tikšanās aktualitātes.

Ministru tikšanās reizē Tallinā, kas notiks 7. decembrī, plānots parakstīt trīspusēju nolīgumu visu Baltijas valstu valdību starpā par sadarbību dzelzceļa transporta jomā, tāpēc A.Ronis arī sarunā ar R.Deguti pārrunāja būtiskākos aspektus dzelzceļa satiksmes attīstīšanā.

Tika iezīmēti tuvākajā laikā veicamie darbi dzelzceļa maršruta Mažeiķi – Reņģe rekonstruēšanā, kā arī definēti būtiskākie risināmie jautājumi dzelzceļa projekta „Rail Baltica” attīstīšanai – gan ministrs, gan vēstnieks bija vienisprātis, ka šis projekts ir ļoti nozīmīgs reģiona attīstīšanai, taču pirms tā tālākas virzīšanas ir jāgūst pilnīga skaidrība par finansējuma avotiem un jāvienojas par maršruta un pieturpunktu izmaiņām. „Tas ir ļoti būtiski, jo šie jautājumi ir saistīti ar tālākiem soļiem, piemēram, reģionālo plānošanu un zemju iegādi maršruta attīstīšanai,” uzsvēra vēstnieks.

Tāpat tika pārrunāta katras valsts sadarbība ar tādām lielvalstīm kā Ķīna un Kazahstāna. „Lai arī savstarpēji konkurējam, domāju, nav noliedzams, ka neatkarīgi no tā, vai jaunus partnerus izdosies piesaistīt Lietuvai vai Latvijai, ieguvējs būs viss reģions,” norādīja satiksmes ministrs.

Tika pārspriesta arī Baltijas lielāko ostu attīstība un paplašināšanās plāni, kā arī katras valsts panākumi kravu transportēšanā uz Afganistānu un idejas to piesaistei atpakaļceļā, kā arī citi divpusējie jautājumi.

Latvijā

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.