Izsludināts konkurss uz Latvijas Radio vadītāja amatu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 5.decembra sēdē izsludinājusi konkursu uz Valsts SIA „Latvijas Radio” vadītāja amatu.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 2012.gada 6.janvārim pulksten 16 padomes sekretariātā Rīgā, Smilšu ielā 1/3.

Konkursa nolikums ir publicēts padomes mājaslapā. Nolikums paredz, ka pretendentu vērtēšanas termiņus padome nosaka brīvi pēc saviem ieskatiem, bet tas nevar būt ilgāks par 2012.gada 29.februāri.

Padome arī izsludināja konkursu par novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanu 2012.gadā. Pretendentu pieteikumi tiek gaidīti līdz 21.decembrim pulksten 10. Konkursa mērķis ir iepirkt novadu televīzijas ziņu sižetus sabiedriskā pasūtījuma realizācijai Latvijas Televīzijā 2012.gadā. Konkursa nolikums ir publicēts padomes mājaslapā.

Padome lēma par grozījumiem Elektronisko sabiedrības saziņas līdzekļu attīstības nacionālajā koncepcijā 2009.–2011.gadam, nosakot radio apraides tīkla veidošanas principus.

Padome atbalstīja SIA "Valmieras TV" veidoto programmu saslēgšanu tīklā ar nosacījumu, ka netiek mainīti izsniegto apraides atļauju noteikumi. Valmieras TV veidotā programma "Radio Valmiera" turpmāk būs Vidzemes reģiona vietējo radio staciju tīkls ar raidītājiem Valmierā, Limbažos, Straupē un Alūksnē.

Padome arī konceptuāli atbalstīja nacionālā tīkla veidošanu SIA "Krievu Hītu Radio". Padome lēma arī par konceptuālu atbalstu SIA "Radio Enterprise" apraides zonas paplašināšanai Jēkabpilī. Jautājuma izskatīšana saistībā ar SIA "Solergo" iesniegumu par tīkla veidošanu tika atlikta līdz jautājuma precizēšanai ar Elektronisko sakaru direkciju.

Vēl padomes sēdē tika uzklausīts Latvijas Radio prokūrista Jāņa Sikšņa un Latvijas Radio finanšu direktora Jura Gavara ziņojums par situāciju Latvijas Radio.

Jau ziņots, ka līdzšinējais radio valdes loceklis Dzintris Kolāts piekritis ieņemt Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāja amatu.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais