Valsts policija saņems 382 jaunas automašīnas

© F64 Photo Agency

No nākamās pirmdienas Valsts policijas struktūrvienības visā Latvijā sāks saņemt jaunās dienesta automašīnas. Kopumā reģionālo pārvalžu rīcībā šobrīd nonāks 382 "Volkswagen", "Skoda" un "Peugeot" marku automašīnas.

Savukārt nākamgad iecerēts autoparku papildināt vēl par aptuveni 200 automašīnām, informē Valsts policijas.

Vakar iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis Rīgā, Ezermalas ielā 8 prezentēja nelielu daļu jauno dienesta automašīnu, kas pirmdien uzsāks savu ceļu pie jaunajiem saimniekiem reģionālajās pārvaldēs.

Jaunais līzinga līgums par automašīnu iegādi stājas spēkā no šā gada 5. decembra un ilgs piecus gadus. Kopumā šī līguma ietvaros iepirktas 413 Skoda, Volkswagen, Peugeot un Renault markas automašīnas, taču 31 speciāli aprīkotu automašīnu Valsts policija saņems nākamā gada martā un maijā.

2012. gadā plānots noslēgt vēl vienu līgumu par 210 automašīnu iegādi. Tas notiks saskaņā ar vēl šogad 15.septembrī Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludināto iepirkuma konkursu, kas pašlaik vēl nav noslēdzies.

Jau vēstīts, ka no visām aptuveni 1400 Valsts policijas rīcībā esošajām automašīnām, daļa 2006.gadā tika saņemtas līzingā uz pieciem gadiem. Līdz ar līgumā noteiktā termiņa beigām lielākā daļa automašīnu tiek atdotas līzinga kompānijām, savukārt 213 automašīnas, kas joprojām ir teicamā tehniskā stāvoklī, Valsts policija plāno izpirkt.

Svarīgākais