Latvenergo: reģistrējiet tālruņa numuru savlaicīgai saziņai avārijas atslēgumu gadījumos

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām, 3.decembrī un naktī uz 4.decembri vēja ātrums vietām sasniegs 20-24 m/s.

saziņas nodrošināšanai aicinām klientus reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru. Lai klientiem sniegtu informāciju par rīcību avārijas gadījumos, izveidots īpašs videomateriāls.

Atbilstoši Latvijas sinoptiķu sniegtajām ziņām, sestdien un naktī uz svētdienu atsevišķos reģionos, īpaši Kurzemē, ir gaidāms stiprs vējš ar brāzmām 20-24 m/s. Prognozēts, ka nav gaidāma tik spēcīga vētra kā iepriekšējā nedēļas nogalē, taču AS „Latvenergo” brīdina, ka šajā laikā var rasties avārijas situācijas elektrolīnijās, kā arī iespējami elektroapgādes traucējumi.

Stipra vēja vai vētras gadījumā klientiem tiek nodrošināta savlaicīga komunikācija par avārijas atslēgumiem. Klienti, kuri vēl nav pieteikuši savu kontaktinformāciju, savlaicīgas saziņas nodrošināšanai reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru AS „Latvenergo” datubāzē. Gadījumā, ja tiek konstatēti avārijas atslēgumi, klienti saņem personalizētu paziņojumu par bojājumu un tā novēršanas gaitu, tādējādi aiztaupot sazināšanās nepieciešamību pa tālruni. Reģistrāciju iespējams veikt, sūtot īsziņu: REG (atstarpe) līguma Nr. (piem. REG 1234567890) uz numuru 8800, zvanot uz tālruni 80 200 400 vai, izmantojot klientu pašapkalpošanās portālu www.e-latvenergo.lv. Šobrīd AS „Latvenergo” savlaicīgas informācijas saņemšanai par avārijas atslēgumiem ir pieteikušies 50% lietotāju. Datubāze tiek izmantota saskaņā ar Latvijas likumdošanu par personas datu neaizskaramību.

AS „Latvenergo” aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. AS „Latvenergo” brīdina: esiet piesardzīgi un apdomīgi, neriskējot ar savu un citu cilvēku dzīvību!

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā – piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.