Jūrmalas pašvaldība šonedēļ lems par iebraukšanas maksas paaugstināšanu

Jūrmalas pilsētas pašvaldība ceturtdien, 29.oktobrī, lems par iebraukšanas maksas paaugstināšanu kūrortpilsētā, - liecina domes sēdes darba kārtība.

Strādājot pie nākamā gada Jūrmalas budžeta, ieņēmumu samazinājums tiek prognozēts par 31%, tādēļ tiek vērtētas arī iespējas, kā palielināt ieņēmumus, piemēram, palielinot iebraukšanas maksu pilsētā un organizējot lielus kultūras pasākumus, iepriekš žurnālistiem stāstīja Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

Iespējams, ka jau šonedēļ domē tiks pieņemts lēmums par iebraukšanas maksas palielināšanu līdz diviem latiem līdzšinējā lata vietā.

"Jautājums par iebraukšanas maksas paaugstināšanu tika skatīts jau iepriekšējā domes sastāvā, bet deputātu nesaskaņu dēļ tas netika pieņemts. Iebraukšanas maksai pilsētā vajadzētu būt daudz lielākai, taču patlaban pieckārtīgu palielinājumu cilvēkiem būtu psiholoģiski grūti uztvert. Esmu pārliecināts, ka iebraukšanas maksas palielināšana par vienu latu neatturēs cilvēkus apmeklēt Jūrmalu. Pilsētas budžetā tas ienesīs papildus miljonu latu, kas ir ļoti būtiski," sacīja Munkevics.

Tāpat kā līdz šim, iebraukšana Jūrmalā bez maksas būs iedzīvotājiem, kuri būs deklarējušies un reģistrējuši savu autotransportu kūrortpilsētā. No Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem 83% viņu samaksātais algas nodokļa nonāk Jūrmalā, kas ir pašvaldības lielākais ienākumu avots, vēstīja mērs.