Gaidot Ziemassvētkus, Latvijas Pasts izdod īpašas svētku pastmarkas

Tuvojoties otrajai Adventei, Latvijas Pasts izdevis divas jaunas, košas un dzīvespriecīgas pastmarkas sērijā Ziemassvētki.

Pazīstamais mākslinieks Ludis Danilāns jaunākajās sērijas Ziemassvētki pastmarkās attēlojis jautrus Ziemassvētku motīvus. Pastmarkā ar nominālvērtību 0,35 Ls redzams Ziemassvētku vecītis, kura dāvanu maisa saturs nejauši sācis sarukt, un vecīša uzticamais draugs – ziemeļbriedis Rūdolfs, ar kuru ikvienam būs iespēja nofotografēties pie Latvijas Pasta Apsveikumu namiņa Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā. Šo pastmarku tirāža ir 2 000 000 eksemplāru, un pastmarkas ar šādu nominālvērtību ir izmantojamas parastas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā.

Pastmarkā ar nominālvērtību 0,60 Ls attēlots 2012.gada galvenais simbols – pūķis, kurš šoreiz palīdz Ziemassvētku vecītim nogādāt dāvanas lieliem un maziem svētku svinētājiem visā pasaulē. Šīs pastmarkas izdotas 300 000 eksemplāru tirāžā, un ar šādu nominālvērtību tās var izmantot starptautiskas vēstules nosūtīšanai uz visām valstīm ārpus Eiropas Savienības.

Kopā ar jaunākajām Ziemassvētku pastmarkām Latvijas Pasts izdevis arī svētku aploksni un speciālo zīmogu. Uz pirmās dienas aploksnes var aplūkot ragavas, kurās sēž milzu pūķis – 2012.gada vēstnesis –, un Ziemassvētku vecītis, kurš līdz ar dāvanu maisu velk arī ragaviņas. Savukārt speciālajā zīmogā grafiski attēlots ziemeļbriedis.

Latvijā

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) aicina veidot ilgtspējīgu atbalsta programmu ārvalstu kino uzņemšanai Latvijā, tā stiprinot vietējās kino nozares attīstību un piesaistot investīcijas, aģentūru LETA informēja partijā.

Svarīgākais