Apdrošinātāji: vētras laikā visbiežāk cieš ēku jumti un logi

Apstiprinājušies meteorologu brīdinājumi par vētru, kas, sākusies vakar vakarā, joprojām plosās Latvijas teritorijā. Apdrošinātāju pieredze liecina, ka visbiežāk vētras laikā mājām, to piebūvēm vai saimniecības ēkām tiek norauti vai iegāzti jumti. Tāpat pietiekami daudz atlīdzību pieteikumu tiek saņemts par izsistiem logiem un siltumnīcu stikliem.

Renārs Duntavs, „BTA Insurance Company” SE Īpašuma riska parakstītājs: „Vētras laikā nevajadzētu atstāt māju un doties ārpus tās, kur varam tikt pakļauti riskam. Ja nu tomēr gadījies būt uz ielas, vajadzētu izvairīties no vietām, kur aug vientuļi koki, jo varat ciest no sitiena ar nolauztu zaru. Tāpat vajadzētu rēķināties ar vētras spēku, kas var pārvietot priekšmetus. Vairākkārt esam saņēmuši pieteikumus par nelaimes gadījumiem, kad cilvēks vētras laikā guvis traumu no sitiena ar kādu stiprā vēja pārvietotu priekšmetu. Nekādā gadījumā nevajadzētu stāvēt zem elektropārvades līnijām, dažādiem reklāmas vai paziņojumu dēļiem, kurus var noraut vējš un savainot cilvēku. Uzmanīgi jāšķērso iela. Vētru bieži vien pavada lietus, kas pasliktina autovadītājam redzamību. Ar šīm lietām vajadzētu rēķināties, taču tāpat ir jāsagatavo savs īpašums, lai tas pēc iespējams mazāk ciestu vētras laikā.”

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais