Jūrmalā lielāko Ziemassvētku egli iedegs Pirmajā adventē

Svētdien, 27. novembrī, ap plkst. 15.30 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā pēc pirmās adventes ekumēniskā dievkalpojuma, kas sāksies 14.00, Jūrmalā tiks iedegta pilsētas galvenā egle.

Gandrīz 20 metrus augstā un 6 m platā Ziemassvētku egle Jūrmalā tika nogādāta no Ķesterciema meža. Krāšņo trīsdesmitgadīgo egli, kas visu decembri un vēl janvāra sākumā greznos Dubultu laukumu, izrotās SIA „Jūrmalas Gaisma”, kā arī nodrošinās tai elektrības padevi.

Jūrmalas pilsēta adventes, Ziemassvētku un Jaungada laikā būs skaisti noformēta. Svētku dekori rotās gan Lielupes un Dzintaru tiltu, gan centrālās maģistrāles posmus, gan Raiņa, Skolas, Nometņu ielas un citas Jūrmalas ielas.

Nākamajā sestdienā, 3. decembrī plkst. 17.00, notiks Gaismas svētki Horna Dārzā (Jomas ielā 35), kur Ziemassvētku egle tiks iedegta kopā ar grupu „Dzelzs Vilks” un Jūrmalas deju kolektīviem „Vēlreiz”, „Tapa” un „Zālīte”. Kā arī notiks lustīga sadancošana ar „Rīgas danču klubu”. Bet jau no plkst. 12.00 sāks darboties Gaismas svētku tirdziņš.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.