Atvērto durvju dienā bruņotie spēki aicina apskatīt militāros kuģus

Rīt, 25.novembrī, Valsts pārvaldes atvērto durvju dienā, Nacionālie bruņotie spēki aicina ikvienu interesentu Liepājā un Rīgā aplūkot militāros kuģus - A-53 "Virsaitis" un P-05 "Skrunda," tikties ar kuģu komandieriem un apkalpi.

Jūras spēku flotiles štāba un apgādes kuģis A-53 "Virsaitis" atradīsies Liepājas ostas 84.piestātnē. Kuģis apskatei būs pieejams no plkst.11 līdz 14.

A-53 "Virsaitis" būvēts 1978.gadā Norvēģijā. Latvijas Jūras spēku flotiles sastāvā no 2003.gada. "Virsaitis" ir lielākais no Jūras spēku flotiles kuģiem, kuģojis ne tikai Eiropā, bet šķērsojis arī polāro loku. Kuģis piedalījies gan vietējās, gan plaša mēroga starptautiskās mācībās. Uz kuģa notikušas arī Dzejas dienas, un tas izmantots arī latviešu filmas "Rīgas sargi" tapšanā.

Jūras spēku flotiles patruļkuģis P-05 "Skrunda" atradīsies Rīgā, Bolderājā, Birzes ielā 4. Kuģis apskatei būs pieejams no plkst.10 līdz 13. Kuģa uzdevums ir reaģēt ārkārtas situācijās jūrā, kas saistītas ar cilvēku meklēšanu un glābšanu. Skrunda ir pirmais divkorpusu tipa militārais kuģis pasaulē, un pirmais no pieciem jaunajiem patruļkuģiem, kas tiek būvēti bruņoto spēku vajadzībām.

Valsts kanceleja sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām 2011. gada 25.novembrī visā Latvijā organizē Valsts pārvaldes atvērto durvju dienu. Šajā dienā valsts pārvaldes iestādes būs atvērtas ikvienam interesentam un piedāvās ekskursijas, izstāžu ekspozīcijas, konkursus, seminārus, prezentācijas un klātienes tikšanās ar amatpersonām un valsts pārvaldē strādājošajiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.