Ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūve Valmierā turpināsies arī ziemā

Turpinot ūdenssaimniecības attīstības projekta īstenošanu ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu (ES KF), ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūve turpināsies arī ziemas periodā.

SIA "Valmieras Ūdens" valdes priekšsēdētājs Ivars Ķiksis pastāstīja, ka ziemā, izmantojot atbilstošas tehnoloģijas, zemes sildītājus, tīklu rekonstrukcija un izbūve turpināsies vairākos ielu posmos. Taču ar zemāku darbu intensitāti nekā vasarā. Viņš arī pauda, ka pašlaik izbūvēts vairāk nekā puse apakšzemes komunikāciju apjoma, kas ietverti līgumā ar uzņēmumu "Merco-Merks" (II lotes darbi). Darbus sekmējuši arī laika apstākļi, kas šoruden "lutina" darbu veicējus.

Pašlaik pabeigti darbi Saules, Kļavu, Brūkleņu, Salacas, Pučurgas u.c. ielās. Šajās nedēļās darbi turpinās Mālu, Patversmes, Senču u.c. ielās. Kopumā šī būvniecības līguma ietvaros līdz 2012.gada 1.jūlijam izbūvēs un rekonstruēs 5 kilometrus ūdensapgādes tīklu un 6,5 kilometrus kanalizācijas tīklu.

Ivars Ķiksis vērtē, ka līdz šim sarežģītākais bijis izbūvēt apakšzemes komunikācijas Beātes, Limbažu, Rubenes, Sporta, Matīšu ielas rotācijas aplī, kā arī A.Upīša ielas posmā, kur līdztekus ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvei un pieslēguma vietu radīšanai izbūvēta arī kanalizācijas sūknētava. Uzņēmumā tiek gatavota dokumentācija pārējo tīklu posmu izbūves iepirkumu izsludināšanai.

Līdztekus komunikāciju izbūvei SIA "Valmieras Ūdens" speciālisti šajās nedēļās turpina vērtēt iesniegtos pieteikumus iepirkumā laboratorijas iekārtu piegādei. Nākamā gada sākumā tiks piegādāts speciāli aprīkotais asenizācijas transports. Iepirkuma procedūras rezultātā to uzticēts veikt SIA "Radess".

Savukārt aktivitātē par nepatīkamo smaku izplatības mazināšanu, lai paaugstinātu iedzīvotāju labsajūtu, uzstādot gaisa filtrus notekūdeņu pieņemšanas, priekšattīrīšanas un dūņu apstrādes ēkām, uzņēmums gatavo tehnisko dokumentāciju iepirkuma izsludināšanai.

Jau ziņots, ka 2010.gada 21.septembrī noslēgts līgums starp sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Valmieras Ūdens" un Latvijas Republikas Vides ministriju par projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Valmieras pilsētā II kārta" īstenošanu.

Projekts paredz, ka līdz 2013.gada beigām pilsētā tiks veikta tādu ūdensvadu un kanalizācijas posmu atjaunošana, kur tie ir vissliktākā stāvoklī un kur konstatēti defekti un bijušas avārijas. Tāpat tiks paplašināts ūdensapgādes tīkls vairākās pilsētas daļās, kā arī paredzēts kanalizācijas pašteces vadu, kā arī sūkņu staciju un pievadu izbūve atsevišķās pilsētas daļās. Tiks iegādāts specializētais transports septisko dūņu izvešanai no rezervuāriem, kā arī laboratorijas aprīkojums notekūdeņu analīzēm. Lai mazinātu nepatīkamo smaku izplatību un paaugstinātu iedzīvotāju labsajūtu, plānots uzstādīt gaisa filtrus notekūdeņu pieņemšanas, priekšattīrīšanas un dūņu apstrādes ēkām.

Svarīgākais