Reorganizēs Finanšu ministriju

Vēl šogad ir iecerēts sākt Finanšu ministrijas (FM) reorganizāciju, apstiprināja FM Preses nodaļas vadītāja Diāna Krampe.

Līdzīgi kā visā valsts pārvaldē, arī Finanšu ministrijā notiekot darbs pie iestādes reorganizācijas ar mērķi padarīt iestādes darbu efektīvāku un optimizēt iestādes uzturēšanai atvēlētā finansējuma izmantošanu.

Pašreizējā FM struktūra un darba organizācija ir veidota tautsaimniecības augšupejas apstākļos, kad galvenie iestādes uzdevumi bija attīstības investīciju plānošana un pakāpeniska stabilas nodokļu sistēmas pilnveidošana.

Šogad, neskatoties uz būtisku darbinieku skaita un atalgojuma samazināšanos, FM esot spējusi sekmīgi pārstrukturēt cilvēkresursus, lai nodrošinātu galveno uzdevumu izpildi - valsts budžeta likumprojektu sagatavošanu, nozares politikas izmaiņu ieviešanu, Eiropas Savienības fondu investīciju pārstrukturēšanu atbilstoši aktuālajai situācijai ekonomikā, kā arī sadarbību ar starptautiskajiem finanšu donoriem.

Taču vienlaikus ar izmaiņām FM darba apjomā un saturā notiek arī būtisks strādājošo skaita samazinājums visos darba virzienos, tādēļ līdzšinējā pagaidu darba organizācija FM nav ilgtspējīga.

Lai stiprinātu ministrijas kapacitāti, vienlaikus samazinot iestādes administratīvos izdevumus, reorganizācijas mērķis ir izveidot ekonomikas stabilizēšanas un tautsaimniecības atjaunošanas uzdevumiem pielāgotu ministrijas darba organizācijas struktūru, norādīja Krampe.

FM reorganizācijas plānu un tā ieviešanas grafiku paredzēts sagatavot vēl šogad.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.