Uz Latvijas vietu EK Revīzijas palātā deviņi pretendenti

Konkursā uz Latvijas pārstāvja vietu Eiropas Kopienu Revīzijas palātā saņemti deviņi pieteikumi.

Nākamnedēļ paredzēta pretendentu atlases komisijas sēde, kurā notiks pieteikumu izvērtēšana un tiks lemts par pretendentu atlasi otrajai konkursa kārtai - intervijai.

Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka uz šo amatu, iespējams, varētu pretendēt arī FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis (TP).

Saskaņā ar valdības lēmumu pretendentu atlases komisijas priekšsēdētājs ir finanšu ministrs Einars Repše (JL), savukārt komisijas locekļi - tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Guntis Bērziņš, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš un Valsts kancelejas direktores vietniece tiesību aktu lietās Elita Dreimane.

Latvijas pārstāvja Revīzijas palātā pilnvaru termiņš beidzas 2010.gada maijā, tādēļ Finanšu ministrijai kā kompetentajai iestādei Latvijā Revīzijas palātas jautājumos valdība deleģēja uzdevumu organizēt atlases procesu.

No 2004. gada maija Latvijas pārstāvis Eiropas Revidentu palātā ir zvērinātais revidents Igors Ludboržs.

Eiropas Revīzijas palāta ir viena no ES galvenajām institūcijām, kuras uzdevums ir veikt visu ES un tās institūciju veikto ieņēmumu un izdevumu efektivitātes un likumības pārbaudi, kā arī ES budžeta īstenošanas uzraudzību. Par Revīzijas palātas locekļiem ieceļ pa vienam pārstāvim no katras Eiropas Savienības dalībvalsts uz sešiem gadiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.